اتاق بازرگانی کرمانشاه: صادرات ضایعات حبوبات آزاد شود
در ابتدای این نشست رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه با اشاره به مازاد آخال حبوباتی (یعنی آشغالهایی غیرقابل استفاده حبوبات )که در کشور و کرمانشاه داریم، اظهار کرد: در گذشته این آخال سوزانده و یا به جایی دور از خرمن منتقل میشد اما با تلاش و پیگیری فراوانی بازارهای صادراتی برای این محصول خصوصا در کشورهای حاشیه خلیج فارس ایجاد شد.
«ناصر مرادی» ادامه داد: اما بدون کسب نظر از بخش خصوصی، از سال گذشته صادرات این محصولات ممنوع شد که این امر صدمه زیادی به تولیدکنندگان و صادرکنندگان زد.
به گفته نائب رئیس اتاق کرمانشاه، اواخر سال گذشته فقط برای یک ماه صادرات آزاد شد که در این مدت کوتاه نیز صادرکنندگان عملا کاری از پیش نبردند.
وی زمان کنونی که فصل برداشت محصول است را بهترین موعد برای آزادسازی صادرات آخال حبوبات دانست و خواستار آزادسازی صادرات این محصول شد.
مرادی این استدلال که ممکن است آخال حبوبات به مصرف داخل کشور برسد را نادرست دانست و گفت: اگر در داخل مصرف وجود دارد وزارت جهادکشاورزی خریداری آخال را انجام دهد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه اشاره ای هم به وضعیت صادرات آخال حبوبات داشت و خاطرنشان کرد: سالانه در کشور ۲۳۷ تا ۲۸۰ هزار تن آخال حبوبات تولید میشود که سالانه تنها نزدیک به ۳۰ هزار تن آن صادر میشود.
به گفته مرادی، ۹۰ درصد صادرات آخال حبوبات از طریق تولیدکنندگان کرمانشاه انجام میشود.
در ادامه نشست دبیرکل اتاق کرمانشاه نیز با اشاره به مازاد آخال حبوبات، بر لزوم آزادسازی صادرات این محصول تاکید کرد و ادامه داد: برای دفاع از آزادسازی صادرات آخال باید حرف قانونی، منطقی و اجرایی بزنیم.
«داریوش پناهی» تاکید کرد که مکاتبات با مضمون واحدی توسط اتاق، کمیسیون کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی همراه مستندات تنظیم و در جلسه ای در وزارت کشاورزی با حضور ذینفعان این خواسته به حق را مطالبه کنیم.
معاون بازرگانی جهاد کشاورزی کرمانشاه نیز آزادسازی صادرات آخال حبوبات را نیازمند همصدایی بخش خصوصی، بخش دولتی و استفاده از ظرفیت نمایندگان مجلس دانست.
«محمدرضا عباسی» تاکید کرد: موافق آزاد شدن صادرات آخال با توجه به مازاد بودن آن هستیم.
به گفته این مسئول ، تصمیم گیری برای صادرات محصولات کشاورزی به طور مستقیم با تنظیم بازار داخلی ارتباط دارد و از همین رو گاهی شاهد ممنوعیت صادرات برخی محصولات هستیم.
وی در پایان تقاضا کرد موجودی دقیقی از وضعیت آخال دپو شده صادرکنندگان کرمانشاه به جهاد کشاورزی اعلام شود.
کرمانشاه قطب کشاورزی غرب کشور
کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخشهای مهم این استان مرزی و چهارفصل است که با تولید بیش از چهار میلیون و ۵۷۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را نیز تامین و تضمین میکند.
کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استانهای مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب میشود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصههای منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید میشود.
داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیتها و پتانسیلهای بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.
از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰