اوضاع نامناسب صنعت طیور حاصل مشورت نکردن با تولیدکنندگان است

رساناپرس_رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی مادر تخصصی توسعه صنعت طیور کشور گفت: اوضاع و احوال نامساعد امروز صنعت طیور کشور حاصل تصمیماتی است که بدون مشورت با تولیدکنندگان گرفته می‌شود.

برومند چهارآیین با اشاره به کاهش ۳۰ درصدی جوجه‌ریزی در مرغداری‌های کشور نسبت به زمان قبل از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در فروردین و اردیبهشت امسال، گفت: در حالی که در فروردین ماه جوجه ریزی در واحدهای مرغداری کشور به ۱۳۰ میلیون قطعه در ماه می‌رسید، این میزان هم اکنون به ۹۰ میلیون قطعه رسیده است.

وی با اشاره به نامناسب بودن حال و روز مرغداری‌های کشور، گفت: اوضاع و احوال امروز مرغداری‌های کشور حاصل تصمیماتی است که بدون مشورت با تولیدکنندگان گرفته می‌شود.

رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی مادر تخصصی توسعه صنعت طیور کشور افزود: وقتی فعالان اقتصادی نامحرم فرض می‌شوند و در تصمیم‌گیری‌ها با آنها مشورت نمی‌شود، نتیجه این می شود که امروز قیمت مرغ به ازای هر کیلوگرم ۶۳ هزار تومان اعلام می‌شود، اما بازهم این قیمت برای تولیدکنندگان صرفه اقتصادی ندارد.

چهارآیین از تولیدکنندگان به عنوان مظلوم ترین حلقه در بازار مرغ یاد کرد و افزود: قاعدتا وقتی همه نهاده‌های مورد نیاز صنعت مرغداری با نرخ آزاد در اختیار مرغداران قرار می گیرد، قیمت مرغ هم باید از حالت دستوری خارج شده و تابع عرضه و تقاضا باشد، در حالیکه عملا اینگونه نیست و دولت برای تعیین نرخ مرغ به مرغداران فشار می آورد.

وی ادامه داد: هم اکنون قیمت سویا و ذرت که نهاده‌های اصلی مورد نیاز در صنعت مرغداری است، به شدت افزایش پیدا کرده و قیمت آنها نسبت به قبل از آزادسازی قیمت‌ها بین ۵٫۵ تا شش برابر بیشتر شده، اما قیمت مرغ متناسب با آن افزایش نیافته است.

وی اشاره ای هم به افزایش قیمت دارو و واکسن داشت و گفت: قیمت دارو و واکسن مورد نیاز صنعت مرغداری هم در مقایسه با سال گذشته ۵۰ درصد گران شده است.

چهارآیین یک انتقاد هم به تحویل دیر هنگام نهاده ها به تولیدکنندگان در کشور داشت و گفت: من مرغدار زمانی که مجبورم سویا و ذرت را با قیمت ۵٫۵ تا شش برابر بیشتر نسبت به فرورین ماه بخرم، حق دارم انتظار داشته باشم این نهاده ها در سریعترین زمان ممکن به دستم برسد که این اتفاق نمی افتد.

چهار آیین تاکید کرد: دولت برای حفظ صنعت مرغداری کشور باید برنامه‌ریزی جدی برای فراهم کردن زیرساختهای مورد نیاز صنعت مرغ در کشور داشته باشد.

وی اشاره ای هم به تولیدات سالانه کشور قبل و بعد از آزادسازی قیمت‌ها داشت و گفت: میزان تولیدات سالانه کشور تا قبل از آزادسازی قیمت‌ها ۲٫۴ میلیون تن بود، اما این عدد هم اکنون به زیر دو میلیون تن و عددی بین ۱٫۸۵ تا ۱٫۹ میلیون تن رسیده است.

چهارآیین همچنین با اشاره به کاهش ۳۰ درصدی تقاضا برای خرید مرغ در کشور به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، اظهار کرد: در حالی که تا قبل از آزادسازی قیمت ها، ایرانی‌ها روزانه هفت هزار تن مرغ می خریدند، هم‌اکنون این میزان به پنج هزار تا ۵۵۰۰ تن در روز رسیده است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی استان کرمانشاه در ادامه اشاره ای هم به اوضاع و احوال تولیدکنندگان مرغ در استان داشت و گفت: مشکلات مرغداران کشوری بوده و در صورت عدم برنامه ریزی دولت برای حل این مشکلات، مرغداران استان هم مثل مرغداران کشور یکی یکی از چرخه تولید خارج خواهند شد.