زنان بالای ۴۰ سال مراقب این علائم خطرناک باشند

یک متخصص زنان و زایمان با اشاره به شیوع بالای سرطان سینه در زنان، از همه بانوان خواست که با انجام یک معاینه فردی ماهانه نسبت به تشخیص زودهنگام این سرطان اقدام کنند.

دکتر طراوت فاخری به مناسبت هفته مبارزه با سرطان (۱۱ تا ۱۷ مهر) ، از سرطان سینه به عنوان یکی ازشایعترین سرطان ها در میان زنان یاد کرد و افزود: تقریبا از هر هشت تا ۹ زن یک نفر مبتلا به این نوع سرطان است و این نوع سرطان شیوع بالایی دارد.

وی با بیان اینکه عمده موارد ابتلا به این نوع سرطان از حدود ۴۰ سالگی به بعد شروع می شود، گفت: در همین راستا توصیه می شود تمام زنان از این سن به بعد سالیانه ماموگرافی و غربالگری این نوع سرطان را انجام دهند.

فاخری خاطرنشان کرد: با توجه به نقش مهم سابقه ژنتیک توصیه می شود افرادی که در خانواده آنها سابقه ابتلا به این نوع سرطان وجود دارد بین سن ۳۸ تا ۴۰ سالگی یکبار ماموگرافی را انجام دهند.

این متخصص زنان و زایمان با تاکید براهمیت تشخیص زودهنگام این نوع سرطان گفت: اگر سرطان سینه در مراحل اولیه که هنوز توده کوچک است تشخیص داده شود به راحتی و با برداشتن محدوده توده تا درصد بالایی قابل درمان است.

فاخری گفت: اما در مواردی که توده در یک سینه منتشر شده و یا هر دو سینه درگیر شده و یا توده هایی در زیربغل و غدد لنفاوی مشاهده شود، قطعا کار درمان بسیار سخت خواهد بود و بیماری به شدت پیشرفت کرده است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تاکید کرد: در همین راستا زنان باید نسبت به علائم هشدار دهنده و اولیه این سرطان هوشیار بوده و با مشاهده آنها هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنند.

وی افزود: در گام اول جهت تشخیص زودهنگام این نوع سرطان توصیه می شود زنان حتما معاینه شخصی را یاد بگیرند، به اینصورت که هر ماه بعد از سیکل ماهانه در حمام و زیردوش آب کار معاینه را انجام داده و در صورت لمس هرگونه توده سفت و مشکوک در هر یک از سینه ها حتما آن را جدی گرفته و به پزشک مراجعه کنند.

فاخری گفت: وجود توده در سینه ممکن است با علائم دیگر مانند تغییر رنگ و ظاهر سینه ها هم همراه باشد و پرتقالی شدن رنگ سینه ها و دانه دار شدن و فرورفتگی در آنها نشانه توده های بدخیم است.

این متخصص زنان و زایمان افزود: همچنین بانوان باید هر ماه تقارن سینه ها را بررسی کرده و هرگونه غیرقرینگی در سینه ها را جدی بگیرند.

وی تصریح کرد: همچنین خارش های طولانی مدت و مزمن هم نشانه دیگری است که باید جدی گرفته شود.