زوار اربعین، دوغ بخورند

رساناپرس_ یک متخصص تغذیه گفت: اولین توصیه مهم تغذیه‌ای به زوار این است که حتما در طول مسیر به میزان کافی مایعات خصوصا دوغ مصرف کنند

به گزارش رساناپرس دکتر یحیی پاسدار با اشاره به دمای بالای هوا در مسیر پیاده روی اربعین گفت: با توجه به این شرایط، نیاز است که زوار برخی نکات تغذیه‌ای را جهت پیشگیری از ابتلا به گرمازدگی رعایت کنند.

وی افزود: بطور معمول در شرایطی که دمای هوا بالا بوده و رطوبت کم باشد، تعریق افزایش یافته و آب زیادی از بدن از طریق تعریق و تنفس خارج می‌شود.

پاسدار گفت: به همراه این آب، الکترولیت های بدن هم خارجی می شوند و اگر این شرایط در درازمدت ادامه داشته باشد، بدن با کم آبی و به دنبال آن با گرمازدگی مواجه می‌شود که می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

وی افزود: در همین راستا اولین توصیه مهم تغذیه‌ای به زوار این است که حتما در طول مسیر به میزان کافی مایعات مصرف کنند.

پاسدار گفت: جهت تامین الکترولیت های بدن هم توصیه می‌شود یک قاشق شکر و یک قاشق نمک را در یک بطری آب ریخته و مصرف کنند تا سدیم و سایر الکترولیت هایی که بر اثر تعریق از دست رفته، جبران شود.

این متخصص تغذیه «دوغ» را هم گزینه مناسبی برای تامین الکترولیت‌های بدن دانست و افزود: زوار اگر بتوانند در طول مسیر از دوغ های بسته بندی شده استفاده کنند، بخش زیادی از آب و الکترولیت‌های از دست رفته بدن آنها مانند سدیم، پتاسیم، منیزیم و کلسیم جبران می‌شود.

وی همچنین بر استفاده از انواع میوه جهت تامین آب بدن تاکید کرد و افزود: میوه‌هایی مانند خیار و هندوانه گزینه‌های خوبی در این زمینه هستند.

این متخصص تغذیه، مصرف شربت و نوشابه را زیان‌آور دانست و افزود: این دو نوشیدنی فقط حجم زیادی شکر داشته و هیچ کمکی به تامین آب بدن نمی‌کنند.

وی همچنین نسبت به مصرف چای هم در پیاده روی اربعین هشدار داد و افزود: با توجه به گرمای هوا، مصرف چای دمای بدن را بیش از پیش بالا برده  و احتمال ابتلا به گرمازدگی را در افراد افزایش می‌دهد.

پاسدار در ادامه با هشدار نسبت به مصرف غذاهای چرب، شیرین، پرنمک و خشک در مسیر پیاده روی، افزود: این نوع غذاها بخشی از آب بدن را برای متابولیزه شدن مصرف می‌کنند و در نتیجه بدن با کمبود آب مواجه می‌شود، در همین راستا توصیه می‌شود از مصرف این نوع غذاها خودداری شده و ترجیحا غذاهای سبک و آبدار مصرف شود.