چه مدت پس از سرماخوردگی و آنفلوآنزا میتوانیم خون اهدا کنیم؟
به گفته مدیرکل انتقال خون کرمانشاه،اهدای خون، اهدای زندگی است. با همه پیشرفتهای علمی هنوز جایگزینی به عنوان خون مصنوعی تهیه نشده بنابراین نجات زندگی خیلی از بیماران بستگی به حضور اهداکنندگان برای اهدای خون دارند.
وی ادامه داد: هر اهداکننده اگر شرایط انتقال خون را داشته باشد به صورت خون کامل از این افراد خون دریافت میشود و حداقل سه فرآورده از جمله گلبولهای قرمز خون، پلاکت و پلاسما از آن تهیه و بنا بر شرایط بیمار از آن استفاده میشود.
مدیرکل انتقال خون کرمانشاه در توضیح شرایط اهداکنندگان خون به سن حداقل ۱۸ سال و حداکثر ۶۰ سال و حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم اشاره کرد و گفت: قبل از اهدای خون مایعاناتی از نظر فشارخون، نبض، هموگلوبین و شرح حالی صورت میگیرد که در صورت داشتن شرایط به بخش خونگیری ارجاع داده میشوند.
وی اضافه کرد: خانمها هر چهارماه یکبار و آقایان هر سه ماه یکبار شرایط اهدای خون را دارند.
میرزاده با بیان اینکه در فصول سرد سال مقداری اهدای خون کمرنگتر میشود، گفت: با گرم شدن و سرد شدن هوا معمولا کاهش مراجعهکنندگان را داریم، اما نیاز به خون همیشگی است بیماران نیازمندی داریم که حیات آنها وابسته به خون اهدایی است بنابراین از هماستانیها دعوت میکنیم در این ایام سرد سال با حضور در مراکز اهدای خون یاریرسان ما باشند.
میرزاده در توضیح اهدای خون برای افراد سرماخورده، درگیر آنفلوآنزا و کرونا، گفت: افرادی که سرماخوردگی معمولی دارند سه روز بعد از رفع علائم میتوانند برای اهدای خون مراجعه کنند، ولی افرادی که دچار آنفلوآنزا شده باید حداقل یکهفته از بهبودی آنها بگذرد و بعد اقدام کنند و افرادی که بیماری کرونا گرفتهاند بعد از یکماه شرایط آنها برای اهدای خون مساعد میشود.
وی در پایان اشارهای به آدرس و ساعات فعالیت پایگاههای انتقال خون کرمانشاه داشت و گفت: مرکز بلوار بنتالهدی، روبهروی فرماندار در روزهای غیرتعطیل از ساعت ۸ تا ۱۹ و در روزهای تعطیل ۸ تا ۱۳ و ۳۰ دقیقه و پایگاه انتقال خون بیمارستان معتضدی در میدان فردوسی در روزهای غیرتعطیل از ساعت ۸ تا ۱۳ پذیرای اهداکنندگان خون هستند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰