کاهش ۹۰ درصدی آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع کرمانشاه

جانشین فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه از کاهش بیش از ۹۰ درصدی وقوع آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع استان در تابستان امسال خبر داد.

فرشید سنجری با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون تنها یک فقره حریق جدی در جنگل‌ها و مراتع استان رخ داده، گفت: در جریان این حریق که در منابع طبیعی شهرستان دالاهو اتفاق افتاد، دو هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان طعمه حریق شد.

سنجری اضافه کرد: مابقی آتش‌سوزی‌های رخ داده در منابع طبیعی استان با همکاری نیروهای یگان حفاظت و دیده‌بانان محلی در همان دقایق اولیه اطفاء شده‌ است.

جانشین فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با بیان اینکه تابستان امسال کاهش بیش از ۹۰ درصدی وقوع آتش‌سوزی در منابع طبیعی استان را شاهد بودیم، اضافه کرد: سال گذشته در مجموع یازده فقره حریق در منابع طبیعی استان رخ داده بود که در جریان این آتش‌سوزی‌ها ۵۴ هکتار از منابع طبیعی استان طعمه حریق شد.

سنجری با اشاره به پایین آمدن دمای هوا با شروع فصل پاییز، گفت: با کاهش دمای هوا احتمال وقوع حریق در منابع طبیعی استان تقریبا صفر می شود، لذا بعید است در ادامه سال شاهد وقوع حریق مهمی در منابع طبیعی استان باشیم.

سنجری یکی از دلایل موفقیت در مدیریت وقوع حریق در عرصه‌های منابع طبیعی را استفاده از ظرفیت دیده‌بانان محلی برای مدیریت حریق عنوان کرد و افزود: تابستان امسال ۲۵۵ دیده‌بان بومی و محلی در نقاط بحرانی حریق فعالیت داشتند که این دیده‌بانان نقش مهمی در مهار حریق داشته و آتش سوزی‌های رخ داده در منابع طبیعی را در سریعترین زمان ممکن و قبل از گسترش دامنه آتش به دیگر نقاط اطفا کرده اند.

وی اشاره‌ای هم به گشت‌زنی اکیپ‌ها برای مراقبت از عرصه‌های منابع طبیعی استان در برابر حریق از ابتدای خرداد ماه داشت و گفت: تابستان امسال ۴۰ اکیپ واکنش سریع در ۱۷ پایگاه اطفای حریق استان در وضعیت آماده باش شبانه‌روزی برای مقابله با آتش‌سوزی‌های احتمالی قرار داشتند.

سنجری اضافه کرد: از مجموع ۱۷ پایگاه اطفای حریق استان، دو پایگاه یکی در شهرستان کرمانشاه و دیگری در منطقه اورامانات دائمی بوده و مابقی موقت هستند.

سنجری اشاره‌ای هم به اقدامات صورت گرفته در راستای آموزش مردم محلی در مورد نحوه برخورد با حریق در سطح روستاها داشت و گفت: امسال حدود شش هزار نفر روز آموزش در این زمینه به روستائیان ارائه شده تا در صورت وقوع حریق در منابع طبیعی آمادگی لازم در خصوص برخورد صحیح با آتش را داشته باشند.