بایدها و نبایدهای تغذیه در فصل گرما

رساناپرس_کارشناس تغذیه در خصوص بایدها و نبایدهای تغذیه در فصل گرما توضیح داد.

به گزارش رساناپرس روزهای گرم از راه رسیده است. دمای حال حاضر کرمانشاه (ساعت ۸ صبح ۲۰ خردادماه) ۲۲ درجه است و در ساعات اوج گرما به ۴۰ درجه و حتی بیشتر هم می‌رسد. در این دما همه دنبال راهی برای خنک شدن و خلاصی از این گرمای بی‌امان می‌گردند.

یکی از مسائلی که با گرم شدن هوا مطرح می‌شود تغذیه است و اینکه چه بخوریم و چه نخوریم؟ فرقی نمی‌کند هوا گرم باشد یا سرد. بدن انسان همیشه تلاش می‌کند دمای خود را حول‌وحوش ۳۰ درجه تنظیم کرده و نگه دارد.

وقتی هوا گرم می‌شود بدن به وسیله‌ سیستم تعریق، خود را خنک نگه می‌دارد.معمولا زمانی که هوا خیلی گرم هست میل و اشتها به غذا کاهش می‌یابد، اما در هر حال باید اصول تغذیه‌ صحیح را رعایت کرد.

مریم شیرمستی متخصص تغذیه و رژیم درمان در رابطه به تغذیه در هوای گرم گفت: زمانی‌که هوا گرم‌تر می‌شود تعریق بیشتر می‌شود.وی اضافه کرد: یک‌سری تعریق که حالت شوره ایجاد می‌کند به معنای افزایش دفع سدیم است که در این موارد مصرف نمک در کنار آب و مایعات باید حتما لحاظ شود؛ روی گوجه فرنگی، گوجه سبز، خیار و… استفاده شود تا جلوی افت فشار و افت سدیم گرفته شود.

متخصص تغذیه و رژیم درمان در خصوص چگونگی مصرف شربت در هوای گرم، اضافه کرد: شیرینی شربت مصرف شده باید کم باشد چون مصرف قند و شیرینی‌ها حالت کم‌آبی را برای بدن ایجاد می‌کنند.

وی با تأکید بر اجتناب از مصرف شربت‌های مصنوعی و کارخانه‌ای، تصریح کرد: شربت طبیعی همچون آلوبالو دارای آنتی‌اکسیدان است که با شیرینی کم برطرف کنند عطش است که با ۲ قاشق عرق کاسنی در خستگی و کاهش دمای بدن مؤثر است.

شیرمستی افزود: در گرما باید جذب آب و مایعات افزایش پیدا کند، لذا باید از نوشیدنی بسیار سرد و یخی نیز اجتناب کرد چون علاوه بر اینکه جذب کمتری دارد به دستگاه گوارش و حتی کبد هم آسیب وارد می‌کند.

هوای گرم؛ چه بخوریم چه نخوریم؟

یک متخصص تغذیه و رژیم درمان گفت: در این روزهای گرم، به سمت مصرف غذاها و نوشیدنی‌های با طبع خنک برویم.

روزهای گرم از راه رسیده است. دمای حال حاضر کرمانشاه (ساعت ۸ صبح ۲۰ خردادماه) ۲۲ درجه است و در ساعات اوج گرما به ۴۰ درجه و حتی بیشتر هم می‌رسد. در این دما همه دنبال راهی برای خنک شدن و خلاصی از این گرمای بی‌امان می‌گردند.

یکی از مسائلی که با گرم شدن هوا مطرح می‌شود تغذیه است و اینکه چه بخوریم و چه نخوریم؟ فرقی نمی‌کند هوا گرم باشد یا سرد. بدن انسان همیشه تلاش می‌کند دمای خود را حول‌وحوش ۳۰ درجه تنظیم کرده و نگه دارد.

وقتی هوا گرم می‌شود بدن به وسیله‌ سیستم تعریق، خود را خنک نگه می‌دارد.معمولا زمانی که هوا خیلی گرم هست میل و اشتها به غذا کاهش می‌یابد، اما در هر حال باید اصول تغذیه‌ صحیح را رعایت کرد.

مریم شیرمستی متخصص تغذیه و رژیم درمان در رابطه به تغذیه در هوای گرم به خبرنگار فارس، گفت: زمانی‌که هوا گرم‌تر می‌شود تعریق بیشتر می‌شود.وی اضافه کرد: یک‌سری تعریق که حالت شوره ایجاد می‌کند به معنای افزایش دفع سدیم است که در این موارد مصرف نمک در کنار آب و مایعات باید حتما لحاظ شود؛ روی گوجه فرنگی، گوجه سبز، خیار و… استفاده شود تا جلوی افت فشار و افت سدیم گرفته شود.

متخصص تغذیه و رژیم درمان در خصوص چگونگی مصرف شربت در هوای گرم، اضافه کرد: شیرینی شربت مصرف شده باید کم باشد چون مصرف قند و شیرینی‌ها حالت کم‌آبی را برای بدن ایجاد می‌کنند.

وی با تأکید بر اجتناب از مصرف شربت‌های مصنوعی و کارخانه‌ای، تصریح کرد: شربت طبیعی همچون آلوبالو دارای آنتی‌اکسیدان است که با شیرینی کم برطرف کنند عطش است که با ۲ قاشق عرق کاسنی در خستگی و کاهش دمای بدن مؤثر است.

شیرمستی افزود: در گرما باید جذب آب و مایعات افزایش پیدا کند، لذا باید از نوشیدنی بسیار سرد و یخی نیز اجتناب کرد چون علاوه بر اینکه جذب کمتری دارد به دستگاه گوارش و حتی کبد هم آسیب وارد می‌کند.

وی بر مصرف سالاد، سبزیجات، گوجه فرنگی، خیار، کاهو و به طور کلی فیبر در این روزهای گرم تأکید داشت و افزود: فیبر در معده حالت اسفنجی عملی می‌کند که سبب نگهداری و جذب تدریجی آب می‌شود.

متخصص تغذیه و رژیم درمان بر حفظ تعادل در مصرف نوشیدنی‌ها تأکید و اضافه کرد: نوشیدن آب و مایعات طبیعی با دمای مناسب در کنار افزایش مصرف فیبر بر شادابی پوست و دفع سموم مؤثر است.

وی با اشاره بر مصرف آب‌میوه‌های طبیعی مانند آب سیب، آب هویج، آب طالبی و… اظهار کرد: در این روزهای گرم از خاک‌شیر و تخم شربتی با شکر بسیار کم به‌عنوان نوشیدنی استفاده کنید چون خاصیت ضدگرمازدگی و خنک کردن بدن را دارد.

شیرمستی بر مصرف دوغ به خصوص برای بچه‌ها تأکید کرد و افزود: آب و مایعات بدن کودکانی که در این روزهای گرم دچار اسهال و یا تعریق بیش از حد می‌شوند، با مصرف دوغ تأمین می‌شود.

وی در خصوص نوشیدنی‌هایی که در فصل گرم توصیه نمی‌شود، خاطرنشان کرد: نوشیدنی‌های که سبب دفع آب بیشتری از بدن می‌شود همچون قهوه و چای توصیه نمی‌شود.

شیرمستی اضافه کرد: اینکه در تابستان به‌جای آب از میوه (مثل هندوانه) استفاده شود؛ درست نیست؛ میوه‌ها آب نیستند درصد آب میان‌بافتی زیاد است ولی قند دارند و زیاده‌روی در مصرف میوه‌ها هم می‌تواند بدن کالری اضافی دریافت کند و سبب چاقی شود.

وی با توصیه بر استفاده از میوه‌های خنک در این روزهای گرم، گفت: شاه‌توت، توت‌فرنگی و هندوانه استفاده شود و میوه‌های گرم همچون موز و خربزه بهتر است کمتر استفاده شوند چون علاوه بر اینکه شیرین هستند و مصرف آب را نیز بالا می‌برند.

 

متخصص تغذیه و رژیم درمان در رابطه با میان‌وعده‌های مصرفی با اشاره به طول روز، گفت: در این روزها تغذیه‌های شیرین همچون کیک‌ها در حد تعادل باشد و بیشتر از خوراکی‌های سالم مانند نان ماست، نان پنیر با خیار، گوجه و سبزی، کاهو سکنجبین، آب دوغ خیار و… استفاده شود.

وی در پایان، گفت: به طوری کلی سعی کنید در فصل گرما از شیرینی‌ها، ادویه‌ها و فست‌فودها کمتر استفاده شود و مراقب قهوه و چای غلیظ باشیم و به سمت غذاهای با طبع خنک برویم.