ثبت ۸٫۷ درصدی رشد مصرف برق در تابستان امسال

رساناپرس ـ مدیرعامل توانیر گفت: 25 درصد از مشترکان بخش خانگی بالاتر از الگو برق مصرف می‌کنند که از این بین نیز  تنها 2 درصد از مشترکان بسیار پرمصرف هستند.

به گزارش رساناپرس مصطفی رجبی مشهدی” در نشست خبری با اصحاب رسانه که صبح امروز چهارشنبه برگزار شد، گفت: با توجه به روند کاهشی مصرف برق در بخش خانگی، امکان افزایش برق تحویلی به صنایع فراهم شده است و با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تقریباً مشکل تحویل برق به صنایع سیمانی به صورت عمده برطرف شده است.

وی با اعلام این خبر که میزان تحویل برق به صنایع فولادی در حال حاضر ۱۵۰۰ مگاوات است، ادامه داد: در تلاش هستیم تا به مرور میزان برق تحویلی به صنایع فولادی را نیز به صورت کامل تامین کنیم.

رجبی مشهدی با بیان اینکه میزان برق تحویلی به صنایع انرژی‌بر در  فصل گرم سال جاری نسبت به سال قبل تفاوت چندانی نداشت و مطابق سال قبل به این صنایع انرژی‌بر برق تحویل داده شد، اظهار داشت: میزان برق تحویلی به صنایع انرژی بر نسبت به سال ۱۴۰۰ هفده درصد افزایش یافته است و بر همین اساس صنایع فولادی ۱۳٫۷ درصد، صنایع سیمانی ۱٫۸ درصد، صنایع فلزی ۲۵ درصد و سایر صنایع انرژی‌بر نیز ۳۱ درصد انرژی برق بیشتر تحویل گرفتند.

مدیرعامل توانیر با تاکید بر اینکه برق شهرک‌‌های صنعتی از ابتدای مهرماه به صورت کامل تامین می‌شود، خاطرنشان کرد: شهرک‌های صنعتی در تابستان سال جاری به صورت متوسط روزانه ۱۳٫۴ درصد در طرح های مدیریت مصرف برق مشارکت داشتند.

۳ راهکار تامین برق برای مشترکان بسیار پرمصرف در تابستان ۱۴۰۴
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ۷۵ درصد از مشترکان بخش خانگی کشور الگوی مصرف برق را رعایت می کنند، ادامه داد: ۲۵ درصد از مشترکان بخش خانگی بالاتر از الگو برق مصرف می‌کنند که از این بین نیز  تنها ۲ درصد از مشترکان بسیار پرمصرف هستند.

رجبی مشهدی با اخطار به مشترکان بسیار پرمصرف برای اتخاذ تدبیر مناسب برای سال آینده اضافه کرد: مشترکان بسیار پرمصرف در فصل گرم سال آینده برای اینکه مشمول قطعی برق نشوند، یا باید نسبت به بهینه سازی مصرف انرژی اقدام کنند، یا اقدام به احداث نیروگاه تجدیدپذیر کنند و یا برق مازاد خود را از طریق تابلوی سبز بورس و به نرخ آزاد خریداری کنند و در غیر این صورت مشمول قطعی برق خواهند شد.
وی در پاسخ به برخی شبهات پیرامون سرانه مصرف برق مشترکان بخش خانگی ایران اظهار داشت: باتوجه به اینکه در بخش خانگی ایران ترکیبی از انرژی گاز و برق مورد استفاده قرار می گیرد، هرگونه مقایسه میزان مصرف با سایر کشورها باید با مقیاس کلی انرژی صورت بگیرد.

مدیرعامل توانیر در همین رابطه اضافه کرد: باتوجه به اینکه ماده ۱۹ مقررات ملی ساختمان در دهه های گذشته در کشور به صورت کامل اجرایی نشده است، میزان اتلاف انرژی در واحدهای مسکونی کشور بسیار بالاست که امیدواریم در سال‌های آینده و با رعایت این قوانین کاهش یابد.

رجبی مشهدی با بیان اینکه میزان مصرف انرژی خانگی در ایران ۱٫۵ برابر ترکیه و ۲ برابر آمریکاست، افزود: سرانه مصرف انرژی در بخش خانگی ایران ۱٫۶ برابر متوسط جهانی است و به صورت کلی نیز شدت مصرف انرژی در ایران ۲ برابر متوسط جهانی برآورد می شود.

۳۰۰ مگاوات مجوز قانونی برای فعالیت ماینرها
وی در خصوص میزان مصرف برق کشور در بخش ماینرها و استخراج رمز ارز گفت: در حال حاضر تنها برای ۳۰۰ مگاوات مصرف برق مجوز استخراج ارز دیجیتال صادر شده است که البته این واحدها در فصل تابستان تنها در شب ها فعال هستند و در ساعات روز برق آنها قطع می‌شود، اما بر اساس آخرین محاسبات و پیش بینی ها برآورد می کنیم چیزی حدود ۲ هزار مگاوات از برق کشور به صورت غیرقانونی توسط مراکز استخراج رمز ارز غیرمجاز برداشت می شود.

مدیرعامل توانیر در همین رابطه اضافه کرد: از سال ۱۳۹۹ تا کنون نزدیک ۲۳۰ هزار ماینر غیرمجاز کشف شده است و از طریق هماهنگی صورت گرفته با پلیس اقتصادی و نهادهای امنیتی اقدامات لازم برای کشف و برخورد با مراکز غیرمجاز استخراج رمز ارز ادامه دارد.

ثبت ۸٫۷ درصدی رشد مصرف برق در تابستان امسال
رجبی مشهدی در خصوص میزان مصرف برق در فصل گرم سال نیز بیان کرد: سال جاری تابستان بسیار گرمی را سپری کردیم که نسبت به سال گذشته افزایش ۸٫۷ درصدی مصرف در آن رخ دارد و این در حالی است که که متوسط رشد ۱۰ ساله کشور ۴٫۷ درصد بوده است.

وی در همین رابطه تصریح کرد: در تابستان سال جاری ۶۴۰۰ مگاوات به تقاضای مصرف برق افزوده شد و برای تامین این میزان برق عملاً باید ۹ هزار مگاوات نیروگاه در کشور احداث شود که این میزان نیروگاه به همراه شبکه های انتقال دست کم به ۹ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد.

مدیرعامل توانیر با اشاره به افزایش شدید مصرف برق به ویژه در مناطق شمال غرب کشور ادامه داد: در۴ سال گذشته دارندگان کولرگازی در مناطق شمال غرب کشور ۴ تا ۵ برابر افزایش یافته است و بر‌خلاف متوسط رشد مصرف برق کشور در سال جاری که ۸٫۷ درصد بود، میزان افزایش مصرف برق در این مناطق ۱۵ درصد نسبت به سال گذشته بیشتر بود.
رجبی مشهدی در خصوص تعداد رکوردشکنی های مصرف برق در اوج بار سال جاری گفت: به واسطه بالا رفتن بیش از حد معمول دما که در پی استقرار گنبد حرارتی در کشور رخ داد و به دنبال آن افزایش مصرف برق، رکورد مصرف برق در تابستان سال جاری ۴۷ بار شکسته شد و این در حالی است که در تابستان سال ۱۴۰۲ رکورد مصرف برق ۳۴ بار و در تابستان سال ۱۴۰۱ نیز رکورد مصرف برق ۱۷ بار شکسته شد.
مدیرعامل توانیر با بیان اینکه در حال حاضر نیز مصرف برق در ساعات اوج ۷۰ هزار مگاوات است، ادامه داد: در حال حاضر نیز چیزی حدود ۱۰ هزار مگاوات ناترازی بین تولید و مصرف وجود دارد و بر این اساس لازم است مشترکان بخش های مختلف حداکثر مشارکت را با طرح های مدیریت مصرف برق داشته باشند.

وی با تاکید بر الزام صنایع انرژی برای احداث نیروگاه خودتامین اضافه کرد: مستند به ماده ۴ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق، صنایع انرژی بر باید اقدام به احداث نیروگاه خود تامین کنند و در سال جاری این صنایع ۲ هزار مگاوات تولید برق داشتند و ۶ هزار مگاوات نیروگاه نیز توسط صنایع در حال احداث است.