افرادی که “قربانی” دارند، بخوانند

توصیه های دکتر حسین بیگلری رییس کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه درباره نکات بهداشتی ذبح قربانی 

 

 

 

توصیه مهم این است که حتما این قربانی را از مراکز مجاز تهیه کنند. همچنین توصیه می شود قربانی کردن دام هم در کشتارگاه و تحت شرایط بهداشتی صورت گیرد و از آوردن دام به منزل خودداری شود.

بیماری های مشترک مانند تب مالت، تب کریمه کنگو و سیاه زخم همگی از دام آلوده یا کنه های روی بدن آنها منتقل می شود.

چنانچه افرادی اصرار بر قربانی در منزل دارند توصیه می شود حتما از وسایل محافظتی مانند گان، دستکش و ماسک استفاده کرده و حتما پسماندهای قربانی را در کیسه های پلاستیکی ریخته و درب آن را محکم ببندند و در سطل زباله بیندازند و محل ذبح دام را هم به خوبی با مواد شوینده پاکسازی کنند.

توصیه مهم این است که از دست زدن کودکان به گوسفند قربانی و گوشت آن جلوگیری شود.

گوشت قبل از مصرف به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود. برخی افراد تمایل دارند به محض قربانی کردن، گوشت آن را مصرف کنند و همین امر احتمال ابتلا به بیماری هایی مانند تب مالت، تب کریمه کنگو را افزایش می دهد.

با نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت پس از ذبح در یخچال و در دمای صفر تا چهار درجه سانتی گراد، جمود نعشی رخ داده و تمام میکروب های احتمالی گوشت از بین می رود.