بازگشت اهالی روستای «برار عزیز» قصرشیرین به دیارشان پس از گذشت ۴۴ سال

رسانا پرس-۵۰ قطعه زمین به دارندگان کُد بازسازی روستای خالی از سکنه «برارعزیز» شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب کرمانشاه واگذار شد، اهالی این روستای مرزی با شروع جنگ تحمیلی و اشغال این شهرستان به دست نیروهای متخاصم بعثی آواره دیگر نقاط کشور شدند که دولت سیزدهم امروز پس از گذشت ۴۴ سال زمینه بازگشت این افراد را به دیار اصلی آنها فراهم کرد.

به گزارش رسانا پرس-همزمان با آغاز جنگ تحمیلی در سال ۵۹، قصرشیرین در غرب کرمانشاه که جنگ از این نقطه شروع شد به تصرف دشمن بعثی درآمد و روستاهای نوار مرزی این منطقه نیز در آن زمان به تصرف کامل درآمدند و بعد از آزادسازی به دلیل وجود میادین مین فراوان در این روستاها و حضور نیروهای مسلح، امکان بازسازی این روستاها وجود نداشت.

شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۱۸۶ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق و جمعیت ۲۷ هزار نفر، ۲ بخش مرکزی و سومار دارد که از مجموع ۵۶ روستای بخش مرکزی آن ۳۶ روستا خالی از سکنه است که جمعیت این روستاها قبل از وقوع جنگ تحمیلی ۹ هزار نفر بود.

بازسازی این روستاها یک پروسه طولانی و زمانبر بود که با تلاش مسوولان در شورای توسعه پایدار غرب، کار ویژه مرز شورای امنیت کشور و شورای تامین استان کرمانشاه پیگیری و این مهم با همکاری نیروهای مسلح محقق شد که پس از گذشت سال ها از جنگ تحمیلی اکنون شاهد تحقق آرزوی مرزنشینان و مطالبه اصلی اهالی روستای مرزی برای بازگشت به این روستا هستیم.

معاون سیاسی اجتماعی فرماندار قصرشیرین در این ارتباط گفت: در راستای بازگشت اهالی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با تسطیح و آماده سازی و اجرای طرح هادی قطعات اراضی مسکونی را مشخص کرد و روز گذشته (دوشنبه ۲۰ فروردین) در جلسه ای و از طریق قرعه کشی به افراد خسارت دیده دارای کُد بازسازی واگذار شد.

«مراد باباخانی» با بیان اینکه این ۵۰ قطعه ۲۰۰ و ۲۵۰ متری به افرادی که دارای کد بازسازی هستند به صورت بلاعوض و رایگان واگذار شد، افزود: زمین ها دارای سند تک برگی بوده و در آینده نزدیک اسناد مالکیت نیز از طریق بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به اهالی واگذار می شود.

او گفت: با توجه به درخواست های مکرر اهالی این روستا برای بازگشت، اقداماتی از جمله جانمایی محل و زمین بر اساس رعایت حریم امنیتی مرز با هماهنگی یگان های ارتش و هنگ مرزی انجام شده و همچنین کد تقسیمات کشوری روستا برای ورود به نقشه تهیه شده و همچنین اراضی مورد نظر تسطیح و طرح تفضیلی و طرح هادی به منظور ایجاد زیرساخت های لازم از جمله آب و برق و گاز و قطعه بندی صورت گرفته و افرادی که روز گذشته برگه های واگذاری قطعات را دریافت کرده اند می توانند از امروز طبق ضوابط برای ساخت و ساز اقدام کنند.

معاون فرماندار قصرشیرین در ادامه گفت: همچنین ۱۵ قطعه زمین روستای «قلعه سفید» نیز آماده واگذاری است که نقشه ها و حریم روستا مشخص شده و به زودی این زمین ها به اهالی دارای کد بازسازی واگذار می شود ضمن اینکه تلاش می کنیم تمام روستاها یکی پس از دیگری آباد و زمینه بازگشت اهالی آن ها به منظور رونق شهرستان فراهم شود.

وی وجود مین را مانع اصلی عدم بازسازی روستاهای مرزی عنوان کرد و افزود: مردم این روستا و دیگر روستاهای مرزی قصرشیرین با وقوع جنگ تحمیلی در مقابل دشمن جانانه ایستادند و رشادت های فراوانی خلق کردند که پس از جنگ هشت ساله و اشغال از سوی دشمن و پس از آزاد سازی به دلیل تعیین حریم امنیتی مرزها امکان بازگشت اهالی روستا میسر نبود.

جشن پاکسازی ۷۰۰ هزار هکتار از زمین های آلوده به مین استان کرمانشاه بهمن ماه سال ۹۱ با حضور مسوولان برگزار شد.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲ بخش مرکزی و سومار و بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که این شهرستان مرزی خط مقدم و نقطه آغاز و پایان جنگ تحمیلی است که جایگاه ویژه‌ای در دفاع مقدس دارد.