عفونت چشمی شایع شده در روزهای اخیر، ناشی از کرونا نیست
به گزارش رساناپرس دکتر علیرضا جانبخش، با بیان اینکه عفونتهای ویروسی چشم معمولا از ویروسهای شناخته شدهای از جمله آنترو ویروسها، پاراآنفلوآنزا و خصوصا آدنو ویروس منشا میگیرد، گفت: در برخی مواقع ویروسهایی مانند هرپس (تبخال) و یا آبلهمرغان به شکل زونا نیز میتواند چشم را درگیر کند.
وی اظهار کرد: ویروس کرونا نیز میتواند گاهی عوارض چشمی داشته باشد، اما آنچه که این روزها شایع شده ناشی از کرونا نیست. ضمن اینکه برخلاف تصور عامه مردم چیزی به نام کرونای چشمی نداریم.
این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه این عفونت چشم در کودکان بیشتر دیده میشود، افزود: درگیری چشم بعضا میتواند همراه سایر عفونتهای ویروسی از جمله در دستگاه تنفسی باشد و یا مستقل رخ دهد.
به گفته جانبخش، عفونت چشمی که این روزها شایع شده برخلاف آنچه که گاهی در آبله مرغان و زونا رخ میدهد خطرناک نیست و با استفاده از درمانهای موضعی بهبود مییابد.
وی دوره این درگیری چشمی را بین پنج تا هفت روز اعلام کرد و یادآور شد: گاهی این درگیری چشمی با عفونت ثانویه میکروبی هم همراه میشود که ممکن است این زمان را طولانیتر کند.
این متخصص بیماریهای عفونی قرمزی، سوزش و خارش و احتقان را از جمله عوارض عفونتهای ویروسی چشم دانست و تاکید کرد: در بیشتر مواقع استفاده از قطره استریل چشمی که نمک کمتری دارد و یا سرم نمکی رقیق بهترین راه درمان است، اما اگر همراه با عفونت میکروبی باشد باید از آنتیبوتیک موضعی استفاده شود. اگر تحریکات درگیری چشم زیاد باشد میتوان از استروئیدها هم استفاده کرد.
جانبخش درباره برخی روشهای سنتی مانند ریختن چای در چشم نیز خاطرنشان کرد: در گذشته به دلیل آنکه چای یک مایع جوشیده و استریل محسوب میشد، برخی آن را در چشم میریختند، اما این موضوع جایگاه علمی نداشته و به درمان کمک نمیکند. به علاوه گاهی ممکن است زمینه ورود آلودگی به چشم را نیز فراهم کند.
وی گفت: شست و شوی مرتب دست و عدم تماس دست با چشم از مهمترین راههای پیشگیری از عفونتهای ویروسی چشم محسوب میشود.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰