مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن جان ۲۷ کرمانشاهی را گرفت

رسانا پرس- مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه گفت: در ۱۱ ماهه امسال آمار اجساد معاینه شده در مراکز پزشکی قانونی استان کرمانشاه با تشخیص علت مرگ مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن ۲۷ نفر است.

به گزارش رسانا پرس-سلام خانی ، اظهار داشت: در ۱۱ ماهه امسال اجساد معاینه شده در مراکز پزشکی قانونی استان کرمانشاه با تشخیص علت مرگ مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن ۲۷ نفر شامل ۱۲ زن و ۱۵ مرد بوده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته که تعداد متوفیان ۱۵ نفر شامل ۹ زن و ۶ مرد بوده، افزایش داشته است.

وی گفت: گاز مونو کسیدکربن با نام «قاتل بی صدا» شناخته می‌شود و باید با اقدامات پیشگیرانه خود را در مقابل آن مصون بداریم. مسمومیت با این گاز علائمی مانند سردرد، گیجی، خواب آلودگی، باریک بینی، تهوع، شکم درد، احساس زخم در گلو، سرفه خشک و کبودی لب و ناخن‌ها و در خردسالان بیشتر درگیری دستگاه گوارش را به همراه دارد که پس از دقایقی باعث مسمومیت و در نهایت مرگ می‌شود که به «مرگ خاموش» لقب گرفته است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه تصریح کرد: برای جلوگیری از گازگرفتگی باید در نصب بخاری به توصیه‌های ایمنی در خصوص چگونگی نصب دودکش و شرایط لازم عمل شود، توصیه می‌شود که قبل از نصب بخاری، از سطح پشت‌بام یک وزنه کوچک را با ریسمان به داخل دودکش بفرستید تا از باز بودن مسیر دودکش‌های داخل دیوار اطمینان کنید، درحالی‌ که این وزنه تا انتها پایین آمد نشان‌دهنده باز بودن مسیر است.

خانی افزود: مکش مناسب دودکش‌ها نیز یکی دیگر از مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد، بهترین نشانه برای کارکرد صحیح دودکش‌ها این است که بدنه آن‌ها همواره داغ باشد، چراکه سرد بودن دودکش، زمانی که بخاری روشن است و همچنین زرد و نارنجی بودن شعله آن از نشانه‌های تولید گاز سمی و کشنده منواکسید کربن است.

فوت ۶۵  نفر بر اثر مسمومیت با قرص برنج در استان کرمانشاه

خانی با اشاره به اینکه متأسفانه ۶۵ نفر در ۱۱ ماهه امسال بر اثر مسمومیت با قرص برنج  جان خود را از دست داده‌اند گفت: از این تعداد  ۱۸ نفر زن و ۴۷ نفر مرد بوده‌اند.

مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه عنوان کرد: همچنین نسبت به مدت مشابه سال گذشته که این تعداد ۶۲  نفر شامل ۱۵ زن و ۴۷ مرد بوده، افزایش داشته است.

وی گفت: فسفید آلومینیوم (ALP) یا قرص برنج یکی از شایع‌ترین آفت‌کش‌های مورد استفاده در صنعت کشاورزی است که در حضور آب، بخار آب یا اسید معده، گاز فسفین (PH3) تولید می‌کند و سبب مسمومیت می‌شود.

مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه افزود: این قرص ظرف سه تا چهار ساعت سیستم تنفسی و مغز را دچار مشکل می‌کند و فرد به شکلی دردناک و زجرآور جان خود را از دست می‌دهد و به طور معمول در کمتر از ۲۴ ساعت مصرف قرص برنج منجر به مرگ می‌شود.

وی گفت: حتی در صورتی که فرد قرص برنج را بخورد یا بوی آن را استشمام کند دچار مسمومیت خواهد شد و چنانچه سم از بدن وی خارج نشود مرگ فرد حتمی خواهد بود